Hafdre Iorwerth ter dekking

Dit jaar is de prachtige zwarte hengst Hafdre Iorwerth bij ons te gast. Hij is drie jaar uit en komt uit Wales. Iorwerth is niet alleen een plaatje om te zien, ook een zeer lieve aanhankelijke hengst. Met dank aan Harold en Yvette Zoet.

Kers op de taart

Op 22 mei is het laatste veulen geboren, een heel klein merrietje van onze palomino merrie Van Halfweg Isabel en zwarte hengst Fronback Charmer. Net als de flink gegroeide andere veulens heeft ook zij een naam in het thema van de edelstenen: Twickels Smaragd. Haar grote broers worden al steeds ontdeugender en hebben al stiekem een kijkje bij haar genomen. Op de onderstaande foto is ze een half uur oud.

Ysselvliedts High Star ter dekking

Vandaag mogen wij met veel trots de nieuwe dekhengst Ysselvliedts High Star verwelkomen. Deze prachtige palomino hengst is eigendom van Stal Ysselvliedt. Wij hebben er vertrouwen in dat hij prachtige nakomelingen gaat opleveren. Onze dank gaat uit naar Harold en Yvette Zoet.

Nummer vier

Op 14 mei is ook Wilsline’s Yara van een hengstveulen bevallen. Net als Onyx en Robijn is ook deze hengst naar een edelsteen genoemd: Twickels Pyriet. Pyriet is een goudbruine edelsteen en we verwachten dat deze hengst ongeveer die kleur krijgt. Het was wel even schrikken aan het begin, aangezien het moederinstinct van Yara nog niet zo goed ontwikkeld was. Het nieuwe veulen liep met de andere merrie’s mee en dronk zelfs bij één van zijn tante’s. Nadat Wilsline’s Yara en Twickels Pyriet twee dagen samen op stal hebben gestaan gaat het al een stuk beter.